O meni

Zovem se Lidija Vukmanović. Po struci sam kuvarica, a po prirodi znatiželjna i praktična osoba koja veruje da se red u kuhinji prenosi i na red u životu. Više od deset godina radila sam u ugostiteljstvu, od manjih restorana do velikih kuhinja, gde sam naučila da uspešno jelo ne čine samo sastojci, već i pažnja, strpljenje i poštovanje prema onome kome se kuva.

Na blogu Plava ruža pišem o kulturi obedovanja, pravilnom serviranju i bontonu koji svaku trpezu može da učini prijatnijom. Trudim se da svaka tema bude korisna – da pomogne onima koji vole da kuvaju, ali i onima koji žele da nauče kako se hrana sa stilom poslužuje i doživljava.

Vremenom sam shvatila da je uživanje u hrani mnogo više od ukusa: to je trenutak zajedništva, manira i lične kulture. Zato je Plava ruža moj način da spojim iskustvo iz kuhinje sa željom da promovišem lepo ponašanje, urednost i poštovanje za stolom.

Ako i vi verujete da se o čoveku najviše vidi za stolom – onda ste na pravom mestu.